akredite kobi danismani nedir

AKREDİTE OLMAK? Yetkili kuruluşlarca yapılan yeterlilik sınavlarında başarılı olarak MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİNE sahip olmak demektir.

KOSGEB, danışmanlık sektöründe çalışan ve KOBİ’lere danışmanlık hizmeti verenlerle ilgili yeni bir uygulama başlatmıştır. Bu uygulamaya göre KOSGEB ile işbirliği yapan Üniversiteler bünyesinde KOBİ DANIŞMANLIĞI-SEVİYE6 sınavı yapılmaktadır. Belli dönemlerde yapılan bu sınavlar oldukça zorlayıcı olup pek çok yeterlilik alanında başarılı olmayı gerektirmektedir. Sınavlar TEORİK VE UYGULAMA SINAVLARI olarak iki aşamalı uygulanmaktadır.

TEORİK SINAVLAR 7 farklı alt alandan oluşmaktadır. UYGULAMA SINAVLARI ise ÖRNEK OLAY/VAKA ANALİZLERİ üzerinden yapılmakta olup 5farklı uygulama alanından oluşmaktadır.

KOBİ DANIŞMANLIĞI SEVİYE6 sınavında başarılı olanlar KOBİ DANIŞMANLIĞI AKREDİSTASYONUNU tamamlamış olmaktadır ve böylece MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİNE sahip akredite/onaylı KOBİ DANIŞMANI unvanını almaktadır.

KOBİ DANIŞMANLIĞI SEVİYE6 sınavını ülkemizde en sık uygulayan kurum SAKARYA ÜNİVERSİTESİ SAÜSEM MESLEKİ YETERLİLİK kurumudur.

AKREDİTE KOBİ DANIŞMAN OLMAK İÇİN NE YAPMALIYIM?

Danışmanlık hizmeti sunanların AKREDİTE Kobi Danışmanı olması için Üniversiteler bünyesinde faaliyet gösteren MESLEKİ YETERLİLİK kurumlarının belli dönemlerde düzenlediği SEVİYE 6 Kobi Danışmanlığı sınavının her iki sınavından (TEORİK ve UYGULAMA) başarılı olması ve MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİNE sahip olması gerekmektedir.

NASIL BİR KOBİ DANIŞMANI İLE ÇALIŞMALIYIM?

KOSGEB ve diğer kamu kurumlarının verdiği hibeler, teşvikler ve faizsiz kredileden faydalanmak isteyen GİRİŞİMCİLER, KOBİLER, İŞLETMELER alanında uzman kişilerden hizmet almalıdır.

KOBİ DANIŞMAI Seviye 6, Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip danışmanlarla çalışmalıdır.

Kobi Danışmanı Seviye 6 Belgesine sahip, Akredite olmuş danışmanlar HİVE ve TEŞVİKLERDE tüm mevzuata hakim şekilde hizmet üretmektedir.

NİL GROUP EĞİTİM & DANIŞMANLIK, KOBİ DANIŞMANI SEVİYE6/ Akredite, Danışman kadrosu ile tüm KOBİ’lere hizmet vermektedir.

Firmamız ayrıca KOBİ DANIŞMANLIĞI SEVİYE 6 sınavlarına hazırlananlar için eğitim çalışmaları ve sınava hazırlık uygulamaları da yapmaktadır.

https://nilprojedanismanlik.com/sertifikalarimiz



Lütfen Bekleyin
0(555) 400 93 80