kobi danismanligi seviye 6

KOBİ DANIŞMANLIĞI SEVİYE 6
Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin (KOBİ) proje hazırlama ve yürütme süreçlerine yardımcı olacak rehberlerin yetiştirilmesi ve piyasada çantacı olarak ifade edilen aracıların ortadan kaldırılması için bu işin eğitimini almış, saha tecrübesi olan, alanında yetkin akredite KOBİ rehberleri ve teknik danışmanlar geliyor.
Sakarya Üniversitesi bünyesinde yer alan SAÜSEM KOBİ Danışmanları Akreditasyonu ve Mesleki Yeterlilik Belgesi konusunda yetkilendirilmiş kuruluştur.
SAÜSEM bünyesinde Kobi Danışmanlığı Teorik Sınavı ve Uygulama (Performans) Sınavı yapılmaktadır. Teorik sınavdan başarılı olan adaylar, uygulama sınavına girebilmektedir. Her iki sınavdan başarı sağlarlarsa sınav sonrasında mesleki yeterlilik belgesi ve mesleki yeterlilik kimlik kartı almaktadır.
Kobi Danışmanları Ne İş yapacak?
KOSGEB Destekleri kapsamında KOBİ’lere rehberlik hizmeti verecek olan danışmanlar, sistemin devreye girmesiyle birlikte ilk etapta 200 KOBİ rehberi alanda görev almaya başlayacak. Bu sistem ile KOBİ’ler, kuralları belirlenmiş, çerçevesi çizilmiş bir alanda rehberlik ve danışmanlık hizmeti alacak. KOBİ’lerin beceri ve kabiliyetleri geliştirilecek. Danışmanlık hizmetlerinde standart sağlanacak ve kalite yükselecek.
KOBİ Rehberlerinin Ve Teknik Danışmanların Nitelikleri
KOBİ rehberi olmak isteyenlerde şu şartlar aranacak:
*Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yürürlüğe konulan KOBİ Danışmanı (Seviye 6) Ulusal Meslek Standardı kapsamında Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olmak,
*KOBİ rehberliği eğitimini tamamlamak,
* En az 240 saat danışmanlık tecrübesine sahip olmak veya büyük ölçekli işletmelerde son 10 yıl içerisinde en az 3 yıl üst düzey yönetici (genel müdür, genel müdür yardımcısı ve bunların emsalleri ile üstleri) olarak görev yapmış olmak.
KOBİ DANIŞMANLIĞI SEVİYE 6 TEORİK SINAVI
7 yeterlilik alanında teorik sınav şeklinde uygulanmaktadır. Yanlışların doğruları götürmediği şekilde değerlendirme yap��lmaktadır. Başarısız oluna yeterlilik biriminden tekrar sınava girme şansı ilk bir yıl için geçerlidir. 

Yeterlilik Birimleri
A1 (T1) İş Sağlığı ve Güvenliği, Çevre Koruma, Kalite Ve Mesleki Gelişim (70 puan/20 soru)
A2 (T1) İş Organizasyonu, Müşteri İlişkileri Ve Hizmet Öncesi Hazırlık (70 puan/25 soru)
A3 (T1) İşletme Yönetimine Yönelik (60 puan/30 soru)
A3 (T2) Finans Alanına Yönelik (60 puan/20 soru)
A3 (T3) İnsan Kaynakları Alanına Yönelik (60 puan/20 soru)
A3 (T4) Pazarlama ve Satış Alanına Yönelik (60 puan/20 soru)
A3 (T5) Üretim Alanına Yönelik (60 puan/20 soru)

KOBİ DANIŞMANLIĞI SEVİYE 6 UYGULAMA (PERFORMANS) SINAVI

5 yeterlilik alanında uygulama-performans sınavı şeklinde uygulanmaktadır. Sınav kriterleri kurum tarafından verilmediği için sınav kriterleride ezberlenerek sınava hazırlanılmaktadır. Performans konuları örnek vakalar şeklinde sınav esnasında verilmekte ve 40 dk. sürede sınav kriterlerine göre vaka çözümleri yazılı olarak cevaplanmaktadır. 20 dk. süre içerisinde komisyon karşısında sunum gerçekleştirilmektedir. Böylece sınav puanı komisyon tarafından verilmektedir.
A3 (P1) İşletme Yönetimi Örnek Olay/Performans Sınavı (P1)
A3 (P2) Finans Alanına Yönelik Örnek Olay/ Performans Sınavı (P2)
A3 (P3) İnsan Kaynakları Alanına Yönelik Örnek Olay/Performans Sınavı (P3)
A3 (P4) Pazarlama ve Satış Alanına Yönelik Örnek Olay/Performans Sınavı (P4)
A3 (P5) Üretim Alanına Yönelik Örnek Olay/Performans Sınavı (P4)


Lütfen Bekleyin
0(555) 400 93 80